Löjromschips, njut av chips med löjrom

Löjromschips

Chips med löjrom, löjromschips, ja hade någon nämnt det för mig för några år sedan hade jag nog funderat både en och två gånger. Faktum är att det är överraskande gott. Dessutom ser det lyxigt och smakfullt ut, helt perfekt att ställa fram som tilltugg till ett glas mousserande kylt vin när gästerna precis anlänt .

Så enkelt och snabbt fixar du chips med löjrom

Det du behöver för att göra en läcker skål med löjromschips är:

  • Neutrala chips, vi valde chips med smör och havssalt
  • Finchackad rödlök
  • Creme Fraiche
  • Löjrom (vårt självklara val var givetvis Vänerlöjrom)

Mer än så behövs inte men man kan givetvis komplettera med lite gräslök eller dill för att få fram lite mer smaker och färg.

Välj en ganska bred skål eller ett uppläggningsfat, annars blir det svårare att fördela löjromen jämnt och risken blir annars att det bara blir en skål med chips kvar när alla tagit första tuggan.

Bred ut chipsen med ett lagom tjockt lager på ulläggningsfaten. Sprid sedan ut mindre klickar med creme fraiche jämnt över hela fatet. Därefter använder du förslagsvis två teskedar för att fördela ut lite finhackad rödlök på creme fraichen. Slutligen gör du samma sak med löjromen. Det behövs inga stora klickar med löjrom, det kommer se helt fantastiskt gott ut ändå, En liten boll med storleken av en knapp 

.

 

Löjromschips
Chips med löjrom - löjromschips

Fler varianter med löjromschips

Vi valde att visa en enklare variant med löjromschips, men det finns även andra sätt att servera och göra dem. Om du har lite mer tid så kan  du lägga ut chipsen på ett fat och lägga en liten klick creme fraiche, lite rödlök och löjrom på alla chips. Då får du ett utsökt alternativ till snittar. 

Om du vill tillsätta lite mer smaker så går det utmärkt att riva ner lite citronskal i creme fraichen, som sedan blandas. Du kan även använda svartpeppar och finhackad gräslök. Vi valde att använda dill för garnering, men även här fungerar det bra med gräslök. 

Vill du förenkla det hela så kan du servera chipsen separat och ha en löjromsdipp i en skål för sig, Det kanske inte blir lika aptitretande för ögonen, men minst lika gott. Dessutom riskerar det inte att bli kladdigt.

När det gäller val av chips så rekommenderar vi salta chips utan annan smaksättning som riskerar att ta över. Vi valde salta chips med smör som hade skalen kvar, men det går självklart bra med andra sorter.

Lycka till med dina löjromschips!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *