Visar alla 2 resultat

Vänerlöjrom

Vänerlöjrom är Svensk löjrom producerad från Siklöja som fiskas i Vänern. Fisket pågår mellan den 17 oktober och 17 december. Fisket sker på ett hållbart sätt med nät och inte storskaligt. Den mesta av vår löjrom fiskas med båten Grålle som utgår från Sjötorp. Fiskarna heter Hans Persson och Jörgen Karlsson och har bedrivit fiske sedan flera decennier tillbaka. Deras löjrom är av högsta kvalitet och vunnit flera blindtester vad gäller konsistens och smak.
 
550 kr

Köp 250 g Vänerlöjrom förpackad i burk. Passar bra för att ge bort i present till dig eller till någon som du vill unna lite extra.Fiskad i Vänern 2023.

945 kr

Vänerlöjrom i halvkilosburk, 500g. Ha alltid löjrom hemma. Ta fram och tina det som går åt. Skulle du tina för mycket kan den frysas om nästan hur många gånger som helst.


Om Vänerlöjrom

Vänerlöjrom är inte enbart en benämning på löjrom från Vänern utan det är även en ekonomisk förening som grundades år 2014. Dess medlemmar består av erfarna fiskare som har långvarig kompetens inom hantverksmässig framställning av löjrom från Vänern. All löjrom, om inget annat sägs, som säljs av löjrom.nu är äkta Vänerlöjrom.

Enastående produktkvalitet för Vänerlöjrom

När du väljer att köpa Vänerlöjrom från löjrom.nu, kan vi garantera dig en konstant hög kvalitet på produkten.

Noggrann uppföljningssystem

Vår löjrom tillverkas med grund i enhetliga produktionskriterier, baserade på fiskarnas omfattande erfarenhet. För att säkerställa kvaliteten har föreningen Vänerlöjrom etablerat ett gemensamt system för att övervaka hela beredningsprocessen och produktkvaliteten.

Vänerlöjrom innebär fullständig spårbarhet

Löjrommen framställs i anläggningar som är godkända för livsmedelsproduktion av fiskprodukter. Den löjrom som distribueras genom grossistkanaler har full spårbarhet. Det innebär att du har möjlighet att se exakt vilken av föreningens medlemmar som producerade den specifika burken genom föreningens EG-nummersystem.

Innehållsföreteckning och näringsinnehåll

Ingredienser: Fiskrom från Siklöja (Coregonus Albula), salt 4,2%.

Näringsinnehåll 100 g:
527 Kj/126 kcal
Fett 2,3g varav mättat fett 0,4g
Kolhydrater 1,5g varav sockerarter 0g
Protein 24,5 g

Fångstmetod: Nätfiske i Vänern
Övrígt: Frysvara -20 grader C