Trots att löjromspizza fortfarande är ganska nytt så finns det flera varianter, Här har vi gjort det enkelt, men enkelheten till trots så var smaken uppskattad. Vi valde att göra pizza med löjrom med libabröd, tillagningstiden var knappa 20 minuter. Detta under förutsättning att det finns ingredienser hemma och tinad löjrom till hands.
Snabblagad pizza med löjrom med libabröd
Detta behöver du;
- 1 libabröd per pizza
- 30-50 gram löjrom per pizza (grovt uppskattad)
- Hackad rödlök
- Finhackad gräslök
- 1,5 dl creme fraiche (per pizza)
- Riven västerbottenost eller annan bra pizzaost med smak
- Eventuellt lite räkor om du vill göra den ännu lyxigare
- Lite svartpeppar, eventuellt lite chili eller din favoritkrydda
- Lite dill till extra garnering
Så här gör du din löjromspizza:
- Börja med att sätta på ugnen, 200-225 grader räcker väl.
- Lägg upp libabrödet på en ugnsform och smöra ut ca 1 dl creme fraiche jämnt fördelat.
- Sprid ut riven ost över creme fraichen, mängd efter egen smak.
- Krydda efter egen smak.
- Grädda pizzan i ugnen tills osten smält och pizzan ser färdig ut. Ha den inte för länge för då riskerar du att libabrödet blir till knäckebröd.
- När pizzan är uttagen så kan du lägga upp den på ett fat, klicka ut creme fraiche, sedan lägger du lite finhackad rödlök och lite löjrom på creme fraiche-klickarna. Om du vill få små fina löjromsägg så använder du två teskedar för att lägga ut löjrommen.
- Nu kan du fixa till det sista med lite finhackad gräslök jämt över pizzan, räkor och garnering med dill.
Svårare än så var det inte att få till en riktigt god löjromspizza!
Smaklig spis!